Doktorand och Utbildare i Cirkulär Ekonomi

Cirkulär Ekonomi-Utbildarna: Jag, Johan Brändström till vänster och Stephen Hinton till höger.

Resan till Cirkulär Ekonomi-Utbildarna

Förra halvåret gick jag på många seminarium och föreläsningar för att hitta ett spår jag brann för karriärsmässigt och skaffa nätverk. Ett område jag fick upp ögonen för var cirkulär ekonomi, delvis tack vara en intressant och begåvad person vid namn Stephen Hinton. Stephen har både bred och djup kunskap i ämnet både från industrin, som egen företagare och som lärare. Efter att ha sett honom föreläsa i ämnet frågade jag om han hade förslag på hur man kan jobba med cirkulär ekonomi. Han sa att han börjat skapa online-kurser och att han behövde hjälp att översätta innehållet till svenska. Jag hoppade på tåget och efter en del arbete har vi nu släppt de två första grundläggande kurserna på Cirkulär Ekonomi-utbildarna! Passa på, för de är gratis fram till måndag den 3e december!

 

Doktorand i miljöteknik

Passande nog började jag förra veckan en doktorandtjänst som med fokus på cirkulär ekonomi! Detta efter att en tid verkligen försökt klura ut vart jag vill ta min karriär. Efter att ha börjat måste jag säga att det känns klockrent. Under de kommande 5 åren kommer jag med hjälp av bland annat min handledare Ola Eriksson kartlägga materialströmmar på små och medelstora företag i Gävleborg för att sedan skapa en andrahandsmarknad för materialet. Vi kommer även försöka skapa mätetal för cirkularitet, så att man kan jämföra hur cirkulära olika produkter.

Min förhoppning är att jag ska kunna integrera det jag lär mig i online-utbildningarna och hela tiden göra dem bättre. Något jag länge känt är att mycket av informationen i forskarvärlden stannar där och inte når ut till samhället. Jag och Stephen har som mål att göra komplicerad forskning lättförståelig och lättillgänglig.

 

Så fungerar Cirkulär Ekonomi-Utbildarnas online-kurser

För att alla ska kunna ta kurserna erbjuder vi dem både på svenska och engelska. Stephen står för den engelska versionen, som ni hittar här. I framtiden kommer vi erbjuda nischade kurser riktade mot företagare, beslutsfattare och jurister. Kurserna är korta och innehållsrika och bygger på videor som man ska kunna ta på tåget på väg till jobbet eller under en fikarast. Är du nyfiken på att testa våra första kurser kan du som sagt skapa ett konto och gå kurserna på Cirkulär Ekonomi-utbildarna. Vi uppskattar all återkoppling så vi kan göra kurserna bättre och tycker ni de är bra får ni gärna ge en kursrekommendation och/eller dela i sociala medier!

Har du speciella önskemål på kursinnehåll tar vi gärna del av det. Vi kommer bland annat ha kurser som fokuserar på fosforns roll i en cirkulär ekonomi, samt hur man redovisar och presenterar cirkulära affärsplaner. Förutom kurser kommer vi även erbjuda föreläsningar för företag och organisationer som vill veta mer om cirkulär ekonomi. Vi ser fram emot att detta spännande projekt ska ta fart så vi får se en hållbar utveckling snart!