Om Klimatfokus

Johan Brändström – Grundare av Klimatfokus

Jag som bloggar

Grundare av Sveriges mest hållbara blogg, Civilingenjör i Teknisk Fysik, Projektledare inom Elkraft och Doktorand inom Cirkulär Ekonomi. Kärt barn har många namn, men vad som kanske bäst beskriver mig är mitt engagemang för miljö- och klimatfrågor. Tack vare min vetenskapliga bakgrund och min nyfikenhet för hur vi som privatpersoner kan leva våra liv utan att tära för mycket på jordens resurser startade jag den här bloggen för att ta reda på just det. I klimatkalkylatorerna kan du som läsare lära dig mer om hur du kan ändra beteenden för att bli mer hållbar. På senare tid har jag även startat kurser i cirkulär ekonomi som jag tillsammans med min kollega och vän Stephen Hinton knådar fram.

Jag håller även föreläsningar och skriver artiklar kopplade till hållbarhet och cirkulär ekonomi, så för den som är intresserad får gärna höra av sig på någon av följande medier.

larsjohan.brandstrom@gmail.com

 

Mer om bloggen

I bloggen utgår jag från de planetära gränserna och kvantifierar utsläpp efter olika ekonomiska sektorer. Mitt mål är att sprida kunskap, ju fler som känner till problemen och lösningarna, desto högre är chansen att vi tillsammans kan skapa opinion. Jag vill att så många som möjligt ska kunna ta del av bloggen och kommer försöka lägga innehållet på en nivå alla förstår och samtidigt kan lära sig av, inklusive jag själv. Utöver detta fungerar bloggen som en slags terapi för mig och bloggens läsare. Tanken är att vi som vill ska kunna ventilera tankar och åsikter gällande hur man borde lösa klimatproblemen och bidra till en hållbar utveckling.

 

Disclaimer

Jag representerar ingen annan än mig själv i bloggen. Alla åsikter är mina, baserade på andra människors studier. Då jag berör många områden och min kunskap utökas vartefter jag blir mer påläst reserverar jag mig rätten att utveckla och ändra mina åsikter i sakfrågor. Med detta sagt bör man granska källorna och konsultera en expert om man ska använda bloggens material i professionella sammanhang.

Om bilderna inte säger annat är det jag själv som tagit fram dem. Vill man sprida dem får man det gärna, men man får inte ta cred för dem och ska man använda dem på en egen blogg eller artikel ska man referera till denna blogg.