TioTräd – Tandborsten som planterar skog

 

Vad är TioTräd?

TioTräd startades med syfte att tackla den oerhört stora miljöpåverkan som bortslängd plast har på vårt klimat. Något vi snabbt insåg var att vår munhygien, som vi dagligen sköter, har ett högt klimatpris och detta vill vi försöka ändra på med TioTräd. Genom att byta ut din tandborste till en klimatsmart bambutandborste så gör du både djur, natur och ditt eget samvete en stor tjänst.

 

Vad gör Tioträd? 

Vi på TioTräd erbjuder en prenumerationstjänst som innebär att du för 59kr varannan månad får hem en bambutandborste och dessutom planterar 10 träd varje gång du mottar en ny tandborste. På vår hemsida uppdaterar vi varje månad hur många nya träd som planterats, då vill vill vara transparenta och låta alla delta i vår resa.

 

Vad betyder en prenumeration på en bambutandborste för klimatet?

De största utmaningarna vi ser idag och som vi arbetar med är att minska avskogning och plastanvändningen. Båda dessa bidrar till enorma konsekvenser för miljön och här vill vi vara med och förändra.

Det kan vara svårt att tro att en liten tandborste kan vara en så stor miljöbov men faktum är att plast-tandborsten är ett globalt avfallsproblem. Miljarder tandborstar i plast produceras och slängs varje år för att sedan dumpas i våra hav eller på soptippar, där varenda en förstör vår miljö i cirka 1000 år innan de slutligen bryts ned.

Denna enorma miljöpåverkan som plast-tandborstar orsakar passerar de flesta obemärkt förbi. Det är just här som du kan göra ditt avtryck för miljön genom det enkla valet att ersätta den med en tandborste i bambu.

 

Ditt abonnemang gör stor skillnad

Genom att gå med som prenumerant med TioTräd minskar du din plastförbrukning samtidigt som du planterar träd. Tro det eller ej, men genom att gå med i TioTräd så planterar du träd som över sin livstid klimatkompenserar för mer ca 4 medelsvenskar per år. Ditt abonnemang gör en stor skillnad!

Vi hoppas att du vill ta steget och vara med och göra en stor skillnad för djur, natur och mänskligheten.